Interes pentru dezvoltarea serviciului Youth Klinic Mobile

Reprezentanți ai UNICEF Moldova, Ambasadei Germaniei la Chişinău și Oficiului KfW în Republica Moldova, în vizită la NEOVITA. Foto: neovita.md
Reprezentanți ai UNICEF Moldova, Ambasadei Germaniei la Chişinău și Oficiului KfW în Republica Moldova, în vizită la NEOVITA. Foto: neovita.md
Timp de citire: < 1 minut
     Reprezentanți ai UNICEF Moldova, Ambasadei Germaniei la Chișinău și Oficiului KfW Development Bank în Republica Moldova au vizitat NEOVITA. Discuțiile s-au axat pe eforturile depuse pentru adaptarea la condiții de criză a serviciilor prietenoase tinerilor în cadrul rețelei Youth Klinic și identificarea de modalități prin care sprijinul medical și psihologic să poată ajunge la cât mai mulți adolescenți și tineri aflați în vulnerabilitate sporită, inclusiv din rândul refugiaților.
 
     Pentru extinderea accesului adolescenților și tinerilor vulnerabili la serviciile oferite de rețeaua Youth Klinic, două unități de transport planifică să cumpere UNICEF Moldova din resursele Guvernului Republicii Federale Germania, oferite prin intermediul Oficiului KfW Development Bank la Chișinău.
 
     În ultimii doi ani, pe fondul pandemiei și războiului din Ucraina, au fost lansate serviciile YK Support Line 0 800 800 22 – telefonul de încredere ale adolescenților și tinerilor (NON-STOP, GRATUIT și CONFIDENȚIAL) – și clinica pe roți YK Mobile (în municipiul Chișinău și raionul Cimișlia), cu suportul UNICEF Moldova și Salvați Copiii România.

     Pentru deschiderea de a susține dezvoltarea continuă a serviciului YK Mobile, mulțumim UNICEF Moldova, Ambasadei Germaniei și Oficiului KfW în Republica Moldova. De asemenea, mulțumim tuturor partenerilor care sprijină dezvoltarea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor și adaptarea lor la condiții de criză.
 
     Neovita este atât Centru de sănătate prietenos tinerilor, cât și Centru de Resurse în domeniul serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor pentru întreaga rețea Youth Klinic, rețea ce reunește un total 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care șase centre YK în municipiul Chișinău. Serviciile medicale și psihosociale sunt gratuite pentru categoria de vârstă 10-24 de ani în toate centrele din rețeaua Youth Klinic, fiind acoperite de Casa Națională de Asigurări în Medicină (CNAM).
 
Mai multe imagini aici