Centrul Filia din România: Serviciile YK impresionează

În discuție cu Natalia Solovei, psiholog YK Neovita, reprezentanți ai Centrului Filia din România și Centrului de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) din Republica Moldova.
În discuție cu Natalia Solovei, psiholog YK Neovita, reprezentanți ai Centrului Filia din România și Centrului de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive (CIDSR) din Republica Moldova.
Timp de citire: < 1 minut
     Centrul de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor Neovita a primit vizita unor reprezentanți ai Centrului Filia din România. Oaspeții au manifestat interes deosebit pentru a cunoaște modul în care funcționează și sunt oferite serviciile de sănătate prietenoase tinerilor Youth Klinic (YK).
 
     Accesibilitatea, confidențialitatea, consilierea medicală și asistența psihologică oferite adolescenților și tinerilor impresionează cu adevărat, inclusiv suportul oferit 24/24 prin intermediul telefonului de încredere YK Support Line 0 800 800 22 și datorită Serviciului clinicii pe roți YK Mobile. Aceasta sunt doar câteva dintre impresiile împărtășite de membrii unui grup de la Centrul FILIA din România, însoțiți de reprezentanți de la Centrul de Instruire în Domeniul Sănătăţii Reproductive – CIDSR / RHTC din Republica Moldova.
 

     „Întâlnirea a fost o oportunitate extraordinară de a face schimb de bune practici pe care le-am adaptat, în context de criză (Covid-19, refugiați ucraineni), pentru a răspunde cât mai bine nevoilor grupului nostru țintă (10-24 de ani), în mod special din rândul celor vulnerabili”, a concluzionat Cristina Gherciu, asistent social în cadrul YK Neovita. 

     Împreună, cele două părți au discutat despre diverse aspecte ale programelor elaborate de Centrul de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor Neovita pentru grupul țintă din rândul adolescenților și tinerilor vulnerabili sau aflați în situații de risc.
 
     De asemenea, au fost împărtășite idei valoroase și identificate modalități prin care putem colabora pentru a îmbunătăți serviciile, ceea ce ar duce la o eventuală consolidare a relațiilor noastre pentru promovarea sănătății și bunăstării tinerilor din ambele țări.