Schimb de experiență pentru voluntarii YK din Chișinău cu un grup de tineri din Suedia

Întâlnire între voluntarii YK din municipiul Chișinău și un grup de tineri din Suedia din cadrul programului ERIKS Future Lab.
Întâlnire între voluntarii YK din municipiul Chișinău și un grup de tineri din Suedia din cadrul programului ERIKS Future Lab.
Timp de citire: < 1 minut
     Zi memorabilă pentru voluntarii Youth Klinic din municipiul Chișinău și un grup de tineri din Suedia din cadrul programului ERIKS Future Lab.
 
      Împărtășind cunoștințe și experiențe, întâlnirea de la sediul Centrului YK Neovita a demonstrat că solidaritatea și colaborarea nu cunosc granițe, iar eforturile lor pot contribui la construirea unei societăți mai echitabile și mai sănătoase în realitate, de asemenea că pot aduce schimbări semnificative în comunitățile lor prin dialog și colaborare.
 
      Din totalul de 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din rețeaua Youth Klinic, șase centre YK activează pe teritoriul municipiului Chișinău – câte unul în fiecare sector al Capitalei și un centru YK în orașul Codru. 
 
      Tinerii au discutat practici inovatoare și abordări creative care să contribuie la impulsionarea implicării tinerei generații în luarea deciziilor privind propria lor sănătate și pentru valorificarea pe deplin a dreptului la sănătate de către adolescenți și tineri.
Fundația suedeză ERIKS Development Partner, Eastern Europe Office este unul dintre partenerii de dezvoltare ai rețelei de centre de sănătate prietenoase tinerilor Youth Klinic Moldova, cu al cărui sprijin are loc anual Școala de vară în sănătatea adolescenților și tinerilor pentru voluntarii Youth Klinic și, de asemenea, este realizată inițiativa Școli care promovează sănătatea.