Scurt istoric

Neovita reprezintă un model inovator de asistenţă integrată a sănătăţii adolescenţilor şi tinerilor conform principiilor de servicii de sănătate prietenoase. Aici se includ servicii complexe ce integrează asistenţa consultativă cu cea informaţională.

Centrul „Neovita” a fost creat la 30 mai 2002 de către Asociaţia „Sănătate pentru tineri” cu suportul UNICEF Moldova în colaborare cu Asociaţia Medicală Teritorială Rîșcani și Primăria municipiului Chișinău. „Neovita” este unul dintre primele centre prietenoase tinerilor deschise în Republica Moldova.

În 2007, Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor „Neovita” a fost integrat în sistemul de sănătate publică din ţară și este finanţat de Compania Naţională de Asigurări în Medicină. De-a lungul anilor, „Neovita” a contribuit la crearea pe teritoriul Republicii Moldova a unei rețele de 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor (CSPT), reunite sub denumirea Youth Klinic Moldova (YK), și funcţionează ca centru de resurse pentru această reţea și pentru specialiștii care prestează servicii de sănătate pentru tineri.