Corpul Păcii Washington, în vizită la Neovita: „Adevărat centru de excelență pentru Moldova și țările din jur”

O delegație Peace Corps Washington, la sediul Centrului de Resurse la nivel național NEOVITA
O delegație Peace Corps Washington, la sediul Centrului de Resurse la nivel național NEOVITA
Timp de citire: < 1 minut

Voluntariatul, serviciile gratuite de sănătate pentru adolescenți și tineri (10-24 ani) și proiectele în domeniul Educației pentru sănătate, în special inițiativa Școli care promovează sănătatea, sunt un exemplu grăitor de schimbări frumoase în Republica Moldova. „Adevărat centru de excelență pentru Moldova și pentru multe țări din jur”, a spus Kechi Achebe, directoarea Biroului de Sănătate Generală și HIV de la Peace Corps Washington, aflată împreună cu o delegație de experți într-o vizită la sediul Centrului de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor „Neovita”.

De altfel, „Neovita” este, în același timp, și unul dintre cele 41 de centre de servicii de sănătate prietenoase tinerilor, reunite în rețeaua Youth Klinic Moldova (YK).

Vizita a inclus și un tur de familiarizare, tur ghidat de directoarea Centrului de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor „Neovita”, medic ginecolog Galina Leșco. Din delegația Corpul Păcii în Monitorizarea și Evaluarea Proiectelor de Sănătate au făcut parte, de asemenea, Bailey Wright și Michelle Podgornik, precum și echipa Corpul Păcii Moldova – Hannah Gardi, directoare pentru Programe și Training; Ninela Ambroci, specialista Programului Educație pentru Sănătate și Elvira Nistreanu, manager Programul de Educatie pentru Sanatate.

Corpul Păcii este unul dintre parteneri care încurajează și sprijină inițiativele rețeaua Youth Klinic Moldova.

Suntem motivați și mai mult să continuăm colaborarea îndeaproape cu Neovita și întreaga rețea Youth Klinic Moldova, inclusiv pentru a extinde inițiativa Școli care promovează sănătatea”, a subliniat Hannah Gardi, directoare pentru Programe și Training a Corpului Păcii Moldova.

GALERIE FOTO