Youth Klinic își îmbunătățește tacticile de intervenție profesională

Ședința de evaluare trimestrială a activității celor 41 de centre Youth Klinic și de supervizare a activității de voluntariat în cadrul fiecărui centru prietenos tinerilor. Format hibrid - offline și online.
Ședința de evaluare trimestrială a activității celor 41 de centre Youth Klinic și de supervizare a activității de voluntariat în cadrul fiecărui centru prietenos tinerilor. Format hibrid - offline și online.
Timp de citire: < 1 minut

      Perfecționarea tehnicilor și tacticilor de intervenție profesională în ceea ce privește sarcina în rândul minorelor, suicidul, abuzul de substanțe psihoactive, vaccinarea anti-HPV, violența și bullying-ul a fost subiectul discutat de șefii celor 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din cadrul rețelei Youth Klinic.

     Profesioniștii în domeniul sănătății adolescenților s-au reunit, vineri, 7 aprilie, cu ocazia tradiționalei ședințe de evaluare trimestrială a activității celor 41 de centre Youth Klinic și de supervizare a activității de voluntariat în cadrul fiecărui centru prietenos tinerilor.

      Întâlnirea șefilor centrelor din rețeaua Youth Klinic s-a desfășurat în format hibrid – offline și online – la sediul Centrului de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor și a coincins cu Ziua Mondială a Sănătății, marcată la 7 aprilie, când Organizația Mondială a Sănătății a împlinit 75 de ani de la fondare. 

     Specialiștii au convenit asupra revizuirii Procedurii opraționale de organizare a ședințelor de învățare colaborativă în cadrul rețelei Youth Klinic. Prin urmare, sesiunile instructive se vor axa pe învățarea participativă în baza valorificării experienței participanților în ceea ce privește una dintre cele șapte probleme prioritare de sănătate printre adolescenți, probleme descrise în standardele și reglementările naționale privind calitatea serviciilor de sănătate prietenoase tinerilor.

     În ultimul an, A.O. „Sănătate pentru tineri” și Centrul de Resurse la nivel național în sănătatea adolescenților „Neovita”, cu suportul UNICEF Moldova, în parteneriat cu Ministerul Sănătății din Republica Moldova și Primăria Municipiului Chișinău, au desfășurat două campanii de informare: „TU poți preveni cancerul! Protejează-ți viitorul cu vaccinul anti-HPV!” și „Mănâncă sănătos!”.