De ce este bine să ne măsurăm înălțimea și greutatea corporală?

Timp de citire: < 1 minut
     Unitatea medicală pe roți YK Mobile ajută pre-adolescenții și adolescenții să se dezvolte armonios și sănătos. Zeci de beneficiari de la Centrul de Tineret Grătiești (comună din suburbia municipiului Chișinău, sectorul Rîșcani) au putut să afle despre eventuale dereglări de nutriție (bulimie, anorexie, obezitate) prin aflarea Indicelui de masă corporală (IMC).
 
     Ca să știi dacă ai o greutate sănătoasă pentru înalțimea ta, specialiștii aplică Antropometria, o metodă recunoscută științific pentru a determina cum se dezvoltă organismul unui adolescent/unei adolescente. În cazul unor abateri de la norme, specialiștii prietenoși tinerilor vin cu recomandări către beneficiarii săi/beneficiarele sale, astfel încât ei/ele să se dezvolte armonios și sănătos.
 
     Pentru orice întrebări sau îngrijorări legate de sănătatea ta, sună la YK Support Line 0 800 800 22 – telefonul de încredere al adolescenților și tinerilor – NON-STOP, GRATUIT, CONFIDENȚIAL!
 
     Serviciul YKMobile în municipiul Chișinău și raionul Cimișlia este realizat în 2024 cu sprijinul financiar UNICEF Moldova, după ce a fost lansat și testat cu succes timp de un an, din decembrie 2022, cu suportul Salvați Copiii România și MSD for Mothers.
 
     Clinica pe roți YK Mobile este dotată cu toate cele necesare pentru examinări ginecologice, andrologice și dermatologice, pentru efectuarea de teste HIV, sifilis, anemie (analiza pentru hemoglobina în sânge), precum și pentru realizarea de consilieri psihologice.
 
     Descoperă rețeaua Youth Klinic (41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor). Peste 250 de specialiști sunt gata să te ghideze în călătoria ta către o sănătate mai bună și un viitor mai strălucit, oferindu-ți sprijinul de care ai nevoie, fără stigmatizare și fără judecată!