Anul 2023: Voluntarii rețelei Youth Klinic, la ceas de bilanț

Gașca voluntarilor rețelei Youth Klinic numără în jur de 550 de adolescenți și tineri – 25% sunt băieți și 75% - fete; 25% sunt din mediul rural și 75% - urban.
Gașca voluntarilor rețelei Youth Klinic numără în jur de 550 de adolescenți și tineri – 25% sunt băieți și 75% - fete; 25% sunt din mediul rural și 75% - urban.
Timp de citire: 2 minute
 
     Ședința de evaluare anuală a activității de voluntariat în cadrul rețelei Youth Klinic (41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor în toată țara) înseamnă revedere cu emoții, noi prietenii, precum și noi sesiuni de training în domeniul sănătății adolescenților.
     Alături de coordonatorii/coordonatoarele de voluntariat din fiecare centru YK și de specialiști instruiți în sănătatea adolescenților și tinerilor (10-24 de ani), care cunosc nevoile generației în creștere, toți s-au reunit la data de 8 decembrie la Institutul Muncii din Chișinău pentru a face o totalizare și a schița noi planuri pentru anul următor.
 
     Bilanțul anului 2023:
 aproape 1.700 de activități pentru sau împreună cu voluntarii YK, la care au participat în jur de 16.500 de adolescenți și tineri;
 peste 700 de activități desfășurate doar de voluntarii YK (singuri sau împreună cu coordonatorul/coordonatoarea de voluntari YK), la care au participat aproape 11.200 de adolescenți și tineri;
28 din totalul de 41 de centre de sănătate prietenoase tinerilor din rețeaua Youth Klinic Moldova colaborează în cadrul inițiativei Școli care promovează sănătatea Moldova, desfășurând în jur de 300 de activități la care au participat aproape 8.000 de adolescenți și tineri.
20 de centre YK au voluntari din cadrul instituțiilor de învățământ care sunt membre ale inițiativei europene Școli care promovează sănătatea Moldova;
Gașca voluntarilor rețelei Youth Klinic numără în jur de 550 de adolescenți și tineri – 25% sunt băieți și 75% – fete; 25% sunt din mediul rural și 75% – urban.
 
     Evenimentul a fost organizat de A.O. „Sănătate pentru tineri” și Centrul de Resurse la nivel național în servicii de sănătate prietenoase tinerilor NEOVITA (fondatorii și coordonatorii rețelei Youth Klinic Moldova), cu sprijinul Fundației suedeze ERIKS Development Partner, Eastern Europe Office, UNICEF Moldova și Federația Internațională a Planificării Familiale (IPPF).