Despre calendarul fiziologic la fete și băieți, cu elevi din clasa a VI-a

Oră informativă despre educație sănătoasă și comunicare deschisă cu elevi de la liceul George Călinescu din Chișinău. Foto: neovita.md
Oră informativă despre educație sănătoasă și comunicare deschisă cu elevi de la liceul George Călinescu din Chișinău. Foto: neovita.md
Timp de citire: < 1 minut
     În adolescență, corpul nostru trece printr-o serie de schimbări. „Cunoașterea și acceptarea acestor schimbări sunt cheia unei adolescențe sănătoase”, a menționat psihologul Tatiana Mardari, în debutul discuției cu elevi din clasa a VI-a de la Liceul „George Calinescu” din Chișinău, în cadrul orei informative dedicate calendarului fiziologic la fete și băieți.
 
     Înțelegerea proceselor naturale din organism devine o superputere care ajută să călătorim cu încredere prin perioada de tranziție de la copilărie la maturitate. Într-un mediu confortabil, adolescenții au pus întrebări sau au împărtășit preocupări legate de sănătatea lor sexuală.
     Tatiana Mardari, psiholog YK Neovita: „Discuțiile deschise pe tema secretelor corpului nostru ajută adolescenții (băieți și fete) să obțină informații corecte despre pubertare, să dezvolte o atitudine pozitivă față de propriul corp și să evite informațiile incorecte din surse nesigure.”

     Pentru orice întrebări legate de sănătate, adolescenții și adolescentele au la dispoziție telefonul de încredere YK Support Line 0 800 800 22. Apelurile sunt gratuite și confidențiale!
 
      Ajutăm adolescenții și tinerii (10-24 de ani) cu informații și soluții în cazul problemelor legate de: maturizare – dezvoltarea corpului, acnee etc.;
emoții – stres, tristețe, dezamăgire etc.;
violență – conflicte cu părinți sau alte persoane;
dereglări de nutriție – obezitate, diete etc.; 
utilizare de substanțe psihoactive – droguri, tutun, alcool;
sarcină nedorită, probleme legate de sexualitate – planificare familială, contracepție, avort în siguranță etc.;
infecții cu transmitere sexuală, inclusiv HIV – testare rapidă, profilaxie (PrEP și PEP).
 
     Adolescenții și tinerii (10-24 de ani) sunt ghidați de o echipă de medici ginecologi, dermatologi-venerologi, urologi-andrologi, consilieri HIV, psihologi, asistenți sociali, consilieri planificare familie. Consiliere și examinare medicală GRATUITĂ.